Η καταξιωμένη χορογράφος με διεθνείς σπουδές, Άρτεμις Ιγνατίου, θα είναι η πρέσβειρα του 1ου Ημιμαραθωνίου Καλλιθέας, που θα διεξαχθεί την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019 με τη συνεργασία του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρxos.
Η Άρτεμις Ιγνατίου είναι Χορογράφος των Τελετών Αφής και Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας από το 2008, αλλά και των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Φεστιβάλ Νεότητας στο Παναθηναϊκό Στάδιο και στην Πνύκα. Υπήρξε Ιέρεια και βοηθός χορογράφου της Μαρίας Χορς από το 1988 και λαμπαδηδρόμος για όλους τους Ολυμπιακούς Αγώνες από το 2006. Συνεργάστηκε με την ΕΘΝ.Ο.Α στο πλαίσιο του προγράμματος «Ημέρα Ολυμπιακής Παιδείας», αναλαμβάνοντας τη σκηνοθεσία για την αναβίωση της Ιστορίας των ''1ων Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων του 1896 '',στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο με παρουσία 45.000 μαθητών.
Διδάσκει στη Σχολή Χορού της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, ενώ έχει διδάξει στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου,στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών και στη Σχολή «Ίασμος», όπου υπήρξε και Καλλιτεχνική Διευθύντρια.Έχει βραβευτεί για το έργο της ως Χορογράφος από τον Προέδρο της Δημοκρατίας και από πολλούς οργανισμούς, δήμους και φορείς. Το 2016 χρίστηκε επίτιμος δημότης της Αρχαίας Ολυμπίας.
Η Άρτεμις Ιγνατίου από τη θέση της πρέσβειρας του Kallithea Half Marathon θα στηρίξει ενεργά τον αγώνα αποτελώντας πρότυπο για όλους τους νέους με την πλούσια εμπειρία της στο χώρο του αθλητισμού, την ευγενική της παρουσία και την ευαισθησία της σε διοργανώσεις με κοινωνικούς και φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Tο Kallithea Half Marathon, ως φορέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης, θα διαθέσει μέρος των εσόδων του για την ενίσχυση του έργου της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης ΕΛΙΖΑ.

Σκοπός του Σωματείου είναι η προστασία των βρεφών και παιδιών που κινδυνεύουν να υποστούν ή έχουν υποστεί κακοποίηση ή/και παραμέληση, σε όλη την Ελλάδα.

Ο 1ος Ημιμαραθώνιος Καλλιθέας στις 22 Σεπτεμβρίου έρχεται με φόρα για να γίνει ένα από τα αγαπημένα μας δρομικά events και η Marathon Team Greece By M. Polyzou θα είναι στην εκκίνηση με…όραμα ελπίδας!

Οι δρομείς της ομάδας που έχει δημιουργήσει η κορυφαία Ελληνίδα Μαραθωνοδρόμος με επικεφαλής την ίδια ανακοινώνουν ότι θα συμμετάσχουν μαζικά στον Kallithea Half Marathon ο οποίος θα διεξαχθεί σε μία εξαιρετική, όμορφη και ιδανική για τεστ ενόψει μαραθωνίου διαδρομή.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, κάτοχος του Πανελληνίου Ρεκόρ Μαραθωνίου Δρόμου και Αυθεντικής διαδρομής, τρέχει ασταμάτητα με τους δρομείς της σε αγώνες σε όλη την Ελλάδα συνδυάζοντας το τρέξιμο με δράσεις προσφοράς.

Μεταξύ άλλων έχει πρωτοστατήσει στην προσπάθεια εγγραφής χιλιάδων νέων εθελοντών δοτών του μυελού των οστών στο σύλλογο «Όραμα Ελπίδας» με στόχο να σωθούν ανθρώπινες ζωές.

Έτσι και στην Καλλιθέα, οι δρομείς της Marathon Team Greece θα τρέξουν για αυτό τον ύψιστο σκοπό ενώ επί τόπου, κατά τη διάρκεια του αγώνα, θα μπορούν να γίνονται εγγραφές εθελοντών δοτών μυελού των οστών!

Έλα κι εσύ στις 22 Σεπτεμβρίου να τρέξουμε στην Καλλιθέα με Όραμα και Ελπίδα!

Δώσε Ελπίδα, Δώσε Ζωή!!!

Ο αγώνας υποστηρίζει την προσπάθεια όλων για να προστατεύσουμε το Περιβάλλον

1. Περιορισμός Απορριμμάτων

  • Μείωση: Μειώστε την ποσότητα και τον όγκο των απορριμμάτων σας. Αποφύγετε προϊόντα με υπερβολική συσκευασία που καταλήγει στα απορρίμματα. 
  • Μην πετάτε τίποτα στην πόλη κατά μήκος της διαδρομής του αγώνα.
  • Επαναχρησιμοποίηση: Επιλέξτε επαναχρησιμοποιήσιμες συσκευασίες, ή συσκευασίες κατασκευασμένες από ανακυκλωμένα υλικά.Αποφύγετε τη χρήση πλαστικής σακούλας. 
  • Ανακύκλωση: Διαχωρίστε τα ανακυκλώσιμα υλικά όπως το χαρτί, το αλουμίνιο, το πλαστικό, το γυαλί, και διαθέστε τα στους κατάλληλα σηματοδοτημένους κάδους όπου είναι δυνατό. Επιλέξτε ανακυκλωμένα προϊόντα στα ψώνια σας. 
  • Κρατήστε τα απορρίμματά σας και διαθέστε τα στο κοντινότερο κάδο 
  • Ανακυκλώστε τα πλαστικά μπουκάλια, αν δεν μπορείτε να αποφύγετε την χρήση τους. Προτιμήστε μπουκάλια νερού τα οποία μπορείτε να ξαναγεμίζετε
  • Δώστε στον αθλητικό σας εξοπλισμό και στα αθλητικά σας ρούχα (φόρμες, παπούτσια) μια δεύτερη ζωή δωρίζοντάς τα. Συμμετέχετε στο πρόγραμμα συλλογής και αναχρησιμοποίησης παπουτσιών «ΑΣΤΑ ΝΑ ΤΡΕΞΟΥΝ ΞΑΝΑ».