Εκκίνηση και Τερματισμός: Πλατεία Νερού

08:30 Ημιμαραθώνιος Αγώνας

11:30 5 km

11:35 10 km

12:15 Παιδικός Αγώνας 2,5 km

Σας ευχόμαστε Καλή Επιτυχία!!!

ΟΔΗΓΙΕΣ & ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΗ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

ΜΗΝ ΤΡΕΞΕΤΕ ΑΝ ΔΕΝ ΑΙΣΘΑΝΕΣΤΕ ΚΑΛΑ

Όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι, είτε έχουν κάνει ιατρικό check up (ιδιαίτερα καρδιολογικό, το οποίο θεωρείται πολύ σημαντικό για όλους) είτε όχι, είτε υπάρχει βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό πάσης φύσεως είτε όχι, σε κάθε περίπτωση, η ευθύνη συμμετοχής βαραίνει αποκλειστικά τον αθλητή.

Μην τρέξετε εάν δεν αισθάνεστε καλά, ακόμη και αν το επιθυμείτε πολύ και προετοιμαστήκατε καταλλήλως γι' αυτό. Τα περισσότερα ιατρικά περιστατικά συμβαίνουν σε αθλητές οι οποίοι, παρόλο που δεν αισθάνονται καλά, συμμετέχουν κανονικά, διότι δεν θέλουν να χάσουν το συγκεκριμένο αθλητικό γεγονός

 

ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Αποφύγετε την έντονη προπόνηση και ξεκουραστείτε από νωρίς. Ετοιμάστε από το προηγούμενο βράδυ, τα απαραίτητα αντικείμενα για τη συμμετοχή σας. Το δείπνο σας να είναι ελαφρύ και, αναλογικά, πλούσιο σε υδατάνθρακες (π.χ. ψωμί, ρύζι, ζυμαρικά, δημητριακά, πατάτες). Να μη ξεχάσετε την ενυδάτωσή σας, ιδιαίτερα εάν για την ημέρα του αγώνα προβλέπεται υψηλή για την εποχή θερμοκρασία. Αποφύγετε τα οινοπνευματώδη.

ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

  • Ντυθείτε με τα κατάλληλα ρούχα, ανάλογα με τον καιρό. Φορέστε παπούτσια με τα οποία έχετε ξανατρέξει και γνωρίζετε ότι δεν θα σας δημιουργήσουν φουσκάλες, όπως και ρούχα και κάλτσες που έχουν χρησιμοποιηθεί και πλυθεί τουλάχιστον μία φορά και δεν εμποδίζουν την ομαλή κίνησή σας με οποιοδήποτε τρόπο (τριβές, ρούχα στενά, φαρδιά, βαριά, από ακατάλληλα υλικά).
  • Προγευματίστε μερικές ώρες πριν την ώρα εκκίνησης, πολύ ελαφρά, αποφεύγοντας τα λίπη.
  • Ξεκινήστε έγκαιρα για την αφετηρία και αποφύγετε οτιδήποτε θα μπορούσε να σας δημιουργήσει άγχος.
  • Ξεκινήστε τον αγώνα σας καλά ενυδατωμένοι. Έως μισή ώρα πριν τον αγώνα μπορείτε να καταναλώσετε 250ml νερό, ειδικά εάν η μέρα προβλέπεται ζεστή.
  • Αναθεωρήστε έγκαιρα και από την αρχή το πλάνο σας για τον αγώνα επιβραδύνοντας το ρυθμό σας όταν οι καιρικές συνθήκες είναι δυσμενείς ή αποκλίνουν από τις συνήθεις για την εποχή (ζέστη, υγρασία και προπάντων συνδυασμός τους). Ο ρυθμός, η ένταση με την οποία επιλέγετε να τρέξετε είναι το κρισιμότερο ζήτημα που αφορά τη διαχείριση των δυνάμεών σας.

ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Όσο περισσότερο πιέζεστε να ολοκληρώσετε τον αγώνα, τόσο αυξάνεται η σημασία της τακτικής ενυδάτωσης και της κατάλληλης τροφοδοσίας. Να πίνετε τακτικά, αλλά να μην το παρακάνετε.

Η κατανάλωση λιγότερων υγρών απ' ό,τι πρέπει μπορεί να προκαλέσει προβλήματα, αφού είναι απαραίτητο να αναπληρώνονται τα υγρά που χάνονται από το σώμα με τον ιδρώτα. Η υπερβολική κατανάλωση υγρών από την άλλη, μπορεί να αποβεί ιδιαίτερα επικίνδυνη και να οδηγήσει σε υπονατριαιμία και, σε ορισμένες περιπτώσεις, ακόμη και σε θάνατο. Να πίνετε υγρά τακτικά και όταν νιώθετε ότι το χρειάζεστε, ωστόσο όχι σε μεγάλες ποσότητες και μονορούφι πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τον αγώνα.

Οι ανάγκες του κάθε αθλητή σε υγρά διαφέρουν ανάλογα με το πόσο ιδρώνει, τη σωματική του διάπλαση, την ταχύτητα που τρέχει και, κυρίως, τις κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν την ημέρα του αγώνα.

Να προτιμάτε τα σκευάσματα που έχετε ήδη δοκιμάσει. Να προτιμάτε τα ρευστά και παχύρευστα σκευάσματα που αφομοιώνονται ευκολότερα από τον οργανισμό. Ωστόσο, δεν αντενδείκνυται η τροφοδοσία με ξηρά τροφή κατά τη διάρκεια πολύωρης επιβάρυνσης, ειδικά για τους πιο αργούς δρομείς, εάν το μέτρο αυτό έχει ήδη δοκιμαστεί. Εμπιστευθείτε την τροφοδοσία των σταθμών της Οργανωτικής Επιτροπής, αν και μπορείτε να μεταφέρετε οι ίδιοι την τροφοδοσία της επιλογής σας.

Υπάρχουν αρκετοί σταθμοί υποστήριξης όπου παρέχεται νερό. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι απαραίτητο να πίνετε νερό σε κάθε σταθμό, φροντίστε όμως να καταπίνετε μεγάλες γουλιές τακτικά. Εάν χρειάζεστε ισοτονικά ποτά αντί για νερό, αυτά θα παρέχονται σε προκαθορισμένους σταθμούς (βλέπε σχετικό πίνακα).

Τρέξτε ελαφρά, ιδιαίτερα εάν το επίπεδο της προετοιμασίας σας για τον αγώνα στον οποίο συμμετέχετε δεν είναι ικανοποιητικό. Ακολουθήστε αυτή τη συμβουλή και το πιο πιθανό είναι να

ΣΤΟΝ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ

Όταν τερματίσετε, μη σταθείτε ακίνητοι. Συνεχίστε να περπατάτε, ειδικά εάν αισθάνεστε ζάλη και πιείτε αρκετά υγρά, ώστε να αναπληρώσετε όσα έχετε χάσει κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Κατευθυνθείτε στο χώρο παραλαβής των προσωπικών σας αντικειμένων όσο γίνεται πιο γρήγορα, πάρτε το σακίδιό σας και φορέστε στεγνά και ζεστά ρούχα. Η χρήση της ισοθερμικής κουβέρτας είναι προσωρινό μέτρο, δεν είναι επαρκής για να αποτρέψετε το κρυολόγημα ή την υποθερμία. Στη συνέχεια, φροντίστε να πίνετε κάτι, αλλά αργά, καθώς και να φάτε, πάντα με τον ίδιο ρυθμό. Μετά τον τερματισμό μην πιείτε μεγάλες ποσότητες νερού. Μπορείτε να ενυδατώνεστε σταδιακά και τακτικά μέσα στις επόμενες 24-48 ώρες. Φάτε λίγη αλμυρή τροφή και φροντίστε να πίνετε υγρά ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Κατ’ αυτό τον τρόπο, θα αποφύγετε την υπονατριαιμία, καθώς θα αναπληρώσετε το νερό, το αλάτι και το γλυκογόνο τα οποία χάσατε κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Μερικοί αθλητές αισθάνονται ότι θα λιποθυμήσουν ακόμα και μιάμιση ώρα μετά τον αγώνα, επειδή δεν πίνουν αρκετά υγρά ή δεν τρώνε καλά. Αλλά και πάλι μην πίνετε υπερβολικά. Εάν για οποιοδήποτε λόγο αισθανθείτε ατονία, ζάλη, αδυναμία να κινηθείτε, απευθυνθείτε αμέσως στο παρευρισκόμενο ιατρικό προσωπικό.

Μέσα στις επόμενες ώρες μετά τον τερματισμό σας, αν δεν σας εμποδίζει έντονα κάποιος τραυματισμός, φροντίστε να κινηθείτε για λίγη ώρα βαδίζοντας. Αυτό θα σας βοηθήσει να αναρρώσετε από τη μεγάλη προσπάθειά σας συντομότερα.

Αν και δεν απομακρύνει την αιτιολογία της κόπωσης, ένα πολύ ελαφρύ massage με ήπιες μαλάξεις από κάποιον ειδικό θα μπορούσε να προσφέρει αίσθηση ανακούφισης και να επιταχύνει την πορεία της αποκατάστασης.

 

 
Μαζί μας για 4η συνεχή χρονιά στον Ημιμαραθώνιο Καλλιθεας θα είναι το «Όραμα Ελπίδας» με τη δράση «Γίνε εθελοντής δότης μυελού των οστών! Δώσε Ελπίδα, Δώσε Ζωή»!
 
Όλοι οι δρομείς αλλά και ο κόσμος, που θα έρθει να παρακολουθήσει από κοντά τον αγώνα, θα έχουν τη δυνατότητα να προσέλθουν την Κυριακή 17/9 στο περίπτερο για το «Όραμα Ελπίδας» στην Πλατεία Νερού για να ενημερωθούν και να γίνουν εθελοντές δότες μυελού των οστών.
 
Να υπενθυμίσουμε ότι σήμερα 16/9 είναι η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή δότη μυελού των οστών!
 
Σας περιμένουμε όλες και όλους!!!
 
 

 

Το Renault Clio Rally3 του Θέμη Χαλκιά, που κατέκτησε την 3η θέση ανάμεσα στα ελληνικά πληρώματα στο Rally Acropolis 2023 έρχεται στο 4ο Kallithea Half Marathon σε συνεργασία με τον ΜΕΓΑ ΧΟΡΗΓΟ μας, Euroins Greece!

Όλοι οι δρομείς αλλά και το κοινό θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να δουν από κοντά το αγωνιστικό Renault Clio προδιαγραφών Rally3 στην Πλατεία Νερού την ημέρα του αγώνα!

Σας περιμένουμε!!!

 

 

Το Physio dynamic είναι ένας πλήρως εξοπλισμένος χώρος με σύγχρονες υποδομές φυσικοθεραπείας και θεραπευτικής άσκησης στο Παλαιό Φάληρο.

Εφαρμόζονται σύγχρονες μέθοδοι αποκατάστασης και ειδικές τεχνικές (manualtherapy, χειροπρακτική), που σε συνδυασμό με τα μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας (indiba ACTIV CT7, shockwavetherapy, tens, λέιζερ) που διαθέτει καλύπτουν με εγγυημένη αποτελεσματικότητα και με ασφάλεια όλες τις απαιτήσεις.

Το Physio Dynamic είναι συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΠΥ και δέχεται ασθενείς με σύμβαση από οποιοδήποτε ιδιωτική ασφάλεια.

Υψίστη προτεραιότητά είναι μέσα από την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών να αποκατασταθεί η υγεία και να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των ασθενών και αθλητών.

Κύριο μέλημα είναι ο ασθενής να είναι στο επίκεντρο, γι’ αυτό το λόγο δημιουργούνται εξατομικευμένα και προσαρμοσμένα θεραπευτικά πρωτόκολλα που ταιριάζουν στις προσωπικές ανάγκες του καθενός.

Την ημέρα του αγώνα θα προσφέρεται από τους πιστοποιημένους αθλητικούς φυσικοθεραπευτές αθλητικό μασάζ πριν την έναρξη του αγώνα αλλά και μετά το πέρας αυτού. Επίσης αν κάποιος αθλητής- τρία επιθυμεί εφαρμογή κάποιου δεσίματος με tape θα είναι εφικτό. Τέλος θα δίνονται συμβουλές αποκατάστασης σε τραυματισμένους αθλητές και προτεινόμενα θεραπευτικά πρωτόκολλα αποκατάστασης.

Επιστημονικά υπεύθυνος Κωτούλας Γιάννης 

2117506000/ 6936579008

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

www.physiodynamic.com.gr

 

 

 

 
Σας ενημερώνουμε ότι όσοι δρομείς είχατε πραγματοποιήσει την εγγραφή και την πληρωμή της συμμετοχής σας (και είχατε στείλει και το αποδεικτικό) μέχρι την Κυριακή 10/9 στις 10:30 το βράδυ, τότε θα μπορείτε να παραλάβετε τον αριθμό συμμετοχής σας με το chip χρονομέτρησης και το υλικό συμμετοχής ως εξής:
 
Α) Από το κατάστημα «Skechers», που βρίσκεται στη διεύθυνση Ελευθερίου Βενιζέλου 141, 17672 - Καλλιθέα, την Πέμπτη 17:00-21:00 και την Παρασκευή 10.00-14.00 και 17:00-21:00.
Β) Από το Κέντρο Εγγραφών της διοργάνωσης που θα λειτουργήσει το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου (την παραμονή του αγώνα) από τις 10.00 το πρωί έως τις 18.00 το απόγευμα στην Πλατεία Νερού (κάτω από την γέφυρα Εσπλανάδα).
 
Οι υπόλοιποι δρομείς θα παραλάβουν ΜΟΝΟ το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου από τις 10.00 το πρωί έως τις 18.00 το απόγευμα στην Πλατεία Νερού (κάτω από την γέφυρα Εσπλανάδα).
 
Για την παραλαβή του πακέτου συμμετοχής θα πρέπει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ να έχετε μαζί σας αντίγραφο του mail με το bib καθώς και την ταυτότητα ή το διαβατήριο σας.
 
Για την παραλαβή όλων των παραπάνω από εκπρόσωπο του δρομέα, θα πρέπει υποχρεωτικά ο εκπρόσωπος σας να έχει μαζί του αντίγραφο της ταυτότητας του δρομέα καθώς και αντίγραφο του mail με το bib.
 
Σε περίπτωση που κάποιος δεν έχει λάβει το e-mail της διοργάνωσης με τον αριθμό συμμετοχής του και δεν βρίσκει το όνομά του στις λίστες εκκίνησης της ιστοσελίδας του αγώνα, τότε θα πρέπει να προσέλθει στο κέντρο εγγραφών το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου (την παραμονή του αγώνα) από τις 10.00 το πρωί έως τις 18.00 το απόγευμα στην Πλατεία Νερού για να παραλάβει τον αριθμό συμμετοχής του έχοντας μαζί του την ταυτότητά του και το αποδεικτικό της πληρωμής της συνδρομής του στον αγώνα.
 
Σας ευχαριστούμε πολύ!!
 
 
 
Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι, που μετά το Kallithea Run η Euroins Greece θα είναι κοντά μας ως ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ και στο Kallithea Half Marathon!
 
Η Euroins Greece είναι μέλος του Euroins Insurance Group (EIG), που είναι ένας από τους μεγαλύτερους ανεξάρτητους ομίλους στην ασφαλιστική αγορά της Κεντρικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Η εταιρεία επικεντρώνεται στην παροχή όλου του φάσματος ασφαλιστικών προϊόντων στους τομείς της γενικής και ιατρικής ασφάλισης, καθώς και ασφάλισης ζωής.
 
Η Euroins ξεκίνησε τη δραστηριότητά της στην ελληνική αγορά το 2014 υπό το καθεστώς της Ελεύθερης Παροχής Υπηρεσιών (ΕΠΥ) και το 2019 συστάθηκε το υποκατάστημα της Euroins Bulgaria AD με την επωνυμία «Euroins Ελλάδος». Η εταιρεία προσφέρει όλο το φάσμα αυτοκινητικών ασφαλίσεων.
 
Το 2019 η Euroins Ελλάδος έλαβε το βραβείο “Loyalty Award – Corporate Social Responsibility 2019” ανάμεσα σε πλείστες εταιρείες, που δραστηριοποιούνται στην Ελληνική αγορά.
 
Φέτος, η EUROINS γιορτάζει τα 25 χρόνια λειτουργίας της!
 
Ευχαριστούμε πολύ, Euroins Greece!!!

 

Οι εγγραφές για το 4ο Kallithea Half Marathon, που διοργανώνει ο Φιλαθλητικός Συλλογος Καλλιθέας με τη συνεργασία του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος άνοιξαν!!!

Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023

Αγωνιστικές διαδρομές:

Ημιμαραθώνιος: 21,1 km

Αγώνας δρόμου: 10km

Αγώνας δρόμου: 5km

Αγώνας δρόμου: 2,5km (για παιδιά άνω των 6 ετών)

Οι εγγραφές πραγματοποιούνται στο www.kallitheahalf.gr και στα γραφεία του Φιλαθλητικου Συλλόγου Δευτέρα-Παρασκευή και ωρες 17:30-19:30 στο Δημοτικό Στάδιο Καλλιθέας.

Σας περιμένουμε να τρέξουμε μαζί στην πιο όμορφη διαδρομή δίπλα στη θάλασσα!!!

20/6/2023

 

Ο 4ος Ημιμαραθώνιος Καλλιθέας με τη συνεργασία του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος έρχεται την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023!

Σύντομα ανοίγουν οι εγγραφές! Μείνετε συντονισμένοι!

8/6/2023

 

Σας ευχόμαστε μέσα από την καρδιά μας Καλά Χριστούγεννα και η νέα Χρονιά να είναι γεμάτη υγεία, αγάπη και χαμόγελα σε εσάς και τις οικογένειες σας!

 

 

 
Σας ενημερώνουμε ότι το link για τις προσωπικές φωτογραφίες των δρομέων ενεργοποιήθηκε!!!
 
Μπορείτε να πατήσετε στον παρακάτω σύνδεσμο και μετά στην αναζήτηση το bib number σας για να βρείτε τις φωτογραφίες σας!
 
Ευχαριστούμε πολύ!!!
 
19/9/2022