Εκτύπωση

2ο KALLITHEA HALF MARATHON 

Ο Ημιμαραθώνιος της Καλλιθέας αποτελεί ένα ξεχωριστό αθλητικό event και διοργανώνεται από τον Φιλαθλητικό Σύλλογο Καλλιθέας με τη συνεργασία του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για 2η συνεχή χρονιά την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2020 με μία μοναδικής ομορφιάς διαδρομή, που περνά από τον περιβάλλοντα χώρο του ΚΠΙΣΝ αλλά και την Πλατεία Νερού με την Εσπλανάδα της Καλλιθέας.

Ο 1ος Ημιμαραθώνιος Καλλιθέας πραγματοποιήθηκε με τεράστια επιτυχία με τις συμμετοχές να ξεπερνούν τις 2.000 ενώ πολύ σημαντική ήταν και η παρουσία Ελλήνων Αθλητών/ριών στον Αγώνα μας.

Οι δρομείς συμμετείχαν στους αγώνες 21,1 km, 5 km και σκυταλοδρομία 2x10,5 και 4x5,25 ενώ υπήρχε και παιδικός αγώνας 1 kmΠολλά ατομικά ρεκόρ σημειώθηκαν στην υπέροχη διαδρομή μέσα και γύρω από το ΚΠΙΣΝ με εκκίνηση και τερματισμό στην Πλατεία Νερού, η οποία πραγματικά ενθουσίασε όλους τους συμμετέχοντες! Από φέτος, μάλιστα, θα υπάρχει και η διαδρομή των 10 km!

Το Kallithea Half Marathon είναι ο αγώνας, που ανοίγει τη δρομική σεζόν το Φθινόπωρο αλλά και ένα πολύ δυνατό τεστ για όσους πρόκειται να συμμετέχουν στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους.

Ο αγώνας διεξάγεται υπό την αιγίδα του Δήμου Καλλιθέας, της Περιφέρειας Αττικής, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και του Σ.Ε.Γ.Α.Σ και εντάσσεται στις δράσεις του BeActive Hellas.

Να τονίσουμε, επίσης, ότι ιδιαιτέρως σημαντικό κομμάτι του αγώνα είναι και ο φιλανθρωπικός του χαρακτήρας, μιας και μέρος των εσόδων διατίθεται για την ενίσχυση κοινωνικών και φιλανθρωπικών σκοπών ενώ συνεργάζεται για 2η συνεχή χρονιά με το "ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ".